Време е да хванем последния влак за закупуване и монтаж на климатик

Време е да хванем последния „ВЛАК” за закупуване и монтаж на климатик(климатизатор) за отоплителния сезон 2011/2012.

Не остава много време до настъпването на зимата и сега е момента да се погрижим да ни бъде комфортно през зимата. Когато става въпрос за комфорт и добро отопление, трябва да знаем, че спестяването на средства е за сметка на качество.

Намаляването на бюджета за климатик(климатизатор) е за сметка на следните последствия:

  1. Климатика не отоплява добре;
  2. Климатика е много шумен;
  3. Консумацията на ток е по-голяма;
  4. Повече цикли на обескрежаване и повече спиране на работата на климатика;

Избора на точната мощност на климатика за Вашата нужда и избора на местоположението на вътрешното и външно тяло са от много голямо значение.

Инвертор или конвенционален(неинвертор)???

Отговорът е еднозначен – ИНВЕРТОР. Подобряването на технологиите са насочени изцяло към инверторните климатици. Евтините инверторни климатици ( с които е пълен пазара и са по всички брошури и промоции), всъщност са стъпални инвертори които работят на 30, 60 и 100% от мощноста си. Някои дори само на 50 и 100%. Истинския инвертор работи плавно от 0 до 100%. Точно този вид инвертор води до най-голяма икономия на ел.енергия, съответно да най-малко пари за ток на домакинството. Спестените пари за по-евтин вариант климатик, се изразходват за повече консумиран ток!!! 

 

Избора на климатик е сравнително сложна задача, поради което е добре той да се извърши от специалист. За целта обаче ви трябва да знаете някои неща за да можете да дадете необходимата информация на консултанта и да получите коректен отговор.

Основните въпроси, които ще ви попитаме са:

1. За какво ще използвате климатика – предимно за охлаждане и отопление през преходните сезони, или като основно отопление.

2. Какъв клас климатик търсите – ако климатика ще се използва като основно отопление той трябва да е от висок клас или в най-лошия случай от среден. Като цяло класовете климатици могат да се разделят по следният начин:

– Висок клас климатици – MITSUBISHI, DAIKIN, FUJITSU, TOSHIBA, GENERAL TOYOTOMI

– Среден клас климатици – PANASONIC, LG, HITACHI, MIDEА, CARRIER

– Нисък клас -,YORK, ELEKTRA, SAMSUNG, HAIER, DELONGI

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.