Функции на климатиците

Aвтоматични движение на клапите Auto swing
климатици с тази функция автоматично разпределят въздуха в стаята, осигуряват постоянна температура
Автоматичен рестарт
климатици с тази функция имат възможност при спиране на  електричеството, както и при определени колебания, при нестабилно електричество  след неговото възстановяване на възстановят предишните си настройки и продължат действието си все едно тока не е спирал.
Изсушаване или обезвлажняване (влагоуловители)
Климатици с функция изсушаване ви позволява да се отървете от излишната влага в помещението, без да се отклонява от настройките на климатика и  параметри на температура
Климатици с функция автоматичен режим на работа
тази функция дава възможност на климатика за автоматично превключване в един то двата режима – отопление или охлаждане, с цел запазване на постоянна температура. Микропроцесор извършва фин контрол на множество параметри на климата в стаята (температура, влажност на въздуха, шум и т.н.). Това може да се използва в места където има големи източници на температура (или обратното) и климатици с функция автоматичен режим могат да запазят температурата постоянна
Функция за самодиагностика, сервизна диагностика
тези климатици които имат функция  самодиагностика, следят състоянието на всички възли на климатик за откриване на аномалии в работата си и показва информация за наличие на повреда или проблем на дисплея. Такава система за сервизна диагностика, присъщи на повечето модели сред елитната група на японски климатици.
Климатици с функция за индикация на замърсяването на филтъра
Показател за замърсяване на филтъра на вътрешното тяло информира потребителя за състоянието на филтъра, от което може да се разбере кога трябва отново да се изчисти. Измиването на миещите филтри се извършва с топла вода.
Климатици с функция автоматичен въздушен поток
плавен преход на скоростта на вентилатора, осигуряващ ефективна въздушна струя, като се стреми климатика да не се причиняват температурни разливи във врмето на работата. Или с други думи тези климатици, когато се включат започват да духат с максимална сила, като се достига работната температура започват да намаляват силата на въздушния поток. Тази функция е най-подходяща за инверторните климатици.
Климатици с ръчен режим на скоростта на вентилатора
С дистанционното управление може да се настройват различни позиции на жалузите на климатика. Тази функция е при всички климатици, а характерното за нея е, че когато тези климатици за  в режим отопление трябва да духат към пода защото там е студения въздух, за охлаждане обратно.
Климатици с ръчен режим на въздушния поток
Позволява да използвате дистанционното, за да определите скоростта  на вентилатора –  с което се променят интензивността на разпределение на въздуха. При отопление въздухът трябва да се насочва към пода, защото там е по студено, при охлаждане към тавана – защото там е топлия въздух.
Климатици с 24-часов таймер
Предоставя лесен за употреба програмируем таймер за ежедневната работа на климатика  -сами го настройвате в колко часа да се включва и изключва. климатици с такава функция са полезни, защото можете да ги настройвате да се включат 1 час преди да пристигнете на работа или да се приберете в къщи.
Климатици с тиха работа, ниско ниво на шум
Тази функция предоставя намаляване на шума на вътрешното тяло и се постига с помощта на набор от най-новите технически постижения, получени чрез компютърна симулация на въздушния поток.
Инверторни климатици и климатици в Клас А – най-ниска консумация
Класа А – най-ниската консумация на енергия е резултат на комбинация от напреднали високи технологии и интелигентен контрол –  Автоматичен въздушен поток, принципа на инверторните климатици.
Климатици с мощен режим или режим на работа с повишена мощност
осигурява бързо, ускорено затопляне или охлаждане, с параметрите, определени от потребителя. Характерно за инверторните климатици и V-PAM инверторна технология
Климатици с нощен режим
Този режим на работа е зададен определен период от време  (Обикновено няколко часа), след изтичане на който климатикът се изключва. Намаляване на нивото на шум, поддържане на определена, оптимална температура необходима за човешкия сън. Ако климатикът работи в режим на охлаждане, след 30 минути температура автоматично се увеличава с 1 ° C, а след още един час с  2 ° C.  Тази промяна в температурата може да се създаде комфортна среда, докато спите. .
Комфортни режим на заспиване Good Sleep Operation™
Предоставя изкуствено симулиране на колебания на температурата, шумолене на листа за по добър сън и отмора – ( тази функция не бях я чувал ☺ )
Климатици със сензор за движение „Intelligent Eye“ (Intelligent EYE ™)
Климатика се включва когато има присъствието на хора, а при липса на хора в продължение на 30 мин. се изключва. Това е час от енергоспестяващ режим на климатиците
Климатици с филтри за пречистване на въздуха
Климатиците имат по няколко филтъра.
Стандартен прахов филтър 
Той има форма на мрежа и предпазва вътрешното тяло от прах, косми и др. Този филтър се съдържа във всички климатици.
Антибактериални филтри – кахетинов, плазмен, йонен филтър.
  • Кахетинов – кахетинът се извлича от листата на някои растения и има способността да уврежда микробите.
  • Плазмен – подобен е на йонния но за разлика от го тук се създава много силни електрично поле около което въздухът е под формата на плазма и унищожава всяка бактерия която премине. Климатици с този филтър имат по-добро действие от йонния филтър, като също притежават и йонизатор – отделя йони които помагат за доброто здраве на човека. За това има допълнителна публикация.
  • Йонен филтър или йонен дезодориращ  или електростатичен (за различните модели са различни, но изпълняват сходни функции ) – климатици с такъв филтър могат също да елиминират бактерии, премахват миризми и малки прашинки. Те се използват и за функцията самопочистване.
Климатици с икономичен режим
Климатика не работи с пълните си възможности, а използва само 2/3 от капацитета за работа при нормални условия, което значително намалява консумацията на енергия на при  дълготрайна употреба. Например вентилатора не се върти с големи обороти, температурата в помещението се намалява с няколко градуса за няколко часа (при  отопление). В този режим се включват климатици при отсъствие на хора, за да може при тяхната поява бързо да се затопли помещението,  или когато има прекалено много хора и отоплението може да намалее (при парти J , хората са вече на градуси !).
Климатици с двоен контрол на температурата
Климатици с допълнителен сензор за температура на дистанционно управление, което се използва от климатика за допълнителна базова температура на контрол в избрана част от помещението, което повишава точността на температурата.
Климатици с 3D  въздушен поток 3D-Flow ™
Автоматично разпределение на въздуха в 3 измерения – вертикално и хоризонтално движение, като се гарантира най-висока температура на базовото ниво. Това е особено полезно когато климатикът се намира в единия ъгъл на стаята и трябва да духа в диагонал, в противен случай в едната половина ще бъди със сигурност по-топло ( всички климатици охлаждат по-добре от колкото отопляват, за това често се говори за отопление). Не всички климатици имат тази функция.
Климатици с компресор с плаващ ротор  Daikin Swing compressor™
При тях няма триене на частите, което прави климатика тих, няма вибрации и  значително удължава неговия живот.
Климатици с ниско температурен компресор
Дава възможност да работят на климатик при температури до -35 ° C, която ви позволява да използва системата през цялата година.
Климатици с топъл старт Hot Start
Тази функция е достъпна само за режим на отопление. Благодарение на специална програма се  предотвратява изпускането на студен въздух при стартиране на климатика, като вътрешния вентилатор се задвижва само когато, топлообменника е с повищена температура.
Климатици със системата за прогнозиране
Позволява на климатика да поддържа определени  вътрешни параметри, като се вземат предвид промените в метеорологичните условия.
Климатици с антикорозионно покритие на топлообменника
Предпазва топлообменника на външното тяло от излагане на агресивни химични съставки на въздуха, което увеличава надеждността и ефективността
Инверторна технология  – инверторни климатици
Гарантира плавен контрол на промяна на честотата на компресора, прави климатика по-тих, икономични, с по-дълъг живо на компресора,  осигурява висока точност на подържаната температура
Климатици с две дирекции на въздушния поток
определя се посоката на въздушния поток, който излиза от климатика, има по-добро насочване на въздуха.
Климатици с дифузер
по-добър въздушен поток, по-силен с насочена струя
Климатици с широкоъгълни жалузите
Увеличава се ширината на въздушната струя, дори може да се осигури пълно покриване на стаята
Климатици с V-PAM технология при  инверторните климатици
Таи технология води до по-висок  коефициент на ефективност. Специфичното при нея е че компресора може да работи при 380V , намалено е нивото на шум.  

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.